fbpx

        ​

Da min far fylte 90 år (mai 2007) bestemte min søster og jeg at vi skulle gi ham en fjelltur i fødselsdagsgave. Selvfølgelig var mor også med. Vi dro til Ruten Fjellstue som vi synes lå passe langt fra Oslo, ca 260km, øverst i Espedalen og ikke langt fra Skåbu.

Vi regnet med at en langhelg var mer enn nok for en 90 åring, så vi bestilte rom fra 17-19 august 2007
Min søster hentet mor og far, så kom di og hentet meg. Det ble noen herlige dager, med sol, overskyet og masse vind. Akkurat som det skal være på fjellet.

Far var et fjellmenneske hele sitt liv og han stortrivdes disse dagene. Maken til sprek 90 åring har ikke jeg opplevd noen gang. Han formelig glødet og skulle ut på tur allerede første dagen og se seg rundt. Den turen ble nok litt lengre enn planlagt, men vi kom oss jo rundt og tilbake i god tid før middag. Det var første dagen


Dag 2  Etter frokost skulle vi ut på tur. Værgudene viste seg ikke fra sin beste side, men ut skulle vi, okke som. Dagen skulle brukes godt. Vi planla både fjelltur og lang biltur rundt i området etterpå. Så vi  lot bilen stå og tok beina fatt. Godt vi ikke visste at bakken opp på fjellet var så lang og bratt, da hadde vi nok tatt bilen likevel. Selv om han sikkert ble sliten, tok far bakken på strak arm og gikk hele veien opp. Vi hadde tatt med lunch og fant oss en fin rasteplass. Far storkoste seg. Det gjorde vi alle forresten.


Mor og far hvilte litt før neste utflukt. Da tok vi bilen, eller rettere, Nina var den eneste som hadde lappen, så hun kjørte. Vi kjørte over til Skåbu, tittet litt rundt der før vi kjørte til nikkelgruvene i Espedalen. Der så vi ruinene av smelteovnene som ligger på Verksodden, omtrent midt i Espedalen. deretter kjørte vi til Gravholmen og Espedal Fjellkirke.


Søndag og hjemreisedagen var jeg tidlig oppe. Spiste frokost og tok meg en tur rundt om for å ta de siste bildene før vi dro. Hjemveien tok vi over fjellet på Per Gynt Veien. Vi plukket med oss en haug med dvergbjørk og det luktet godt i bilen og noen dager i stua mi. En kafferast på Skeikampen gjorde godt for slitne sjeler. Jeg glemte selvfølgelig å lade batteriet til kamera før vi dro. Men noen bilder ble det, før bateriet døde.

Copyright: © thiledesign/Anne Grete   2014-2019   All rights reserved