Luna får alternativ behandling


Det var fortsatt masse snø og speilblank is på veien. (jeg har ikke lappen, derfor går jeg alltid)
Det gjorde det ikke bedre at Luna hoppet og danset og dro avgårde i 100. Jeg hadde min fulle hyre med å holde meg på beina. Armer og legger verket. Jeg kjente fatiguen sige inn i kroppen som en rasende elv som ikke lot seg stoppe. Det fikk jeg bekymre meg om senere. Først skulle vi til Hilde å ha behandling. Vel fremme, pustet jeg ut. Mens vi pratet observerte hun Luna som vimset rundt og ikke greide å slappe av. 

Hilde ville begynne med kiropraktikk. Det er rett og slett å justere «låse opp» fastlåste ledd og få disse så smidige som mulig igjen. Hun gikk over hele hundekroppen med kritiske øyne og hender, lette seg frem til låsningene før hun begynte. Etterpå ville akupunkturen gjøre større nytte i energibanene. Stakkar jenta mi hadde låsninger over det hele, fra halerota, ryggsøylen, nakke og kjeve, hofter og bein. Det var nok ganske smertefullt både før og under knekkinga, så stiv som hun var. Fra da brukte jeg aldri mer halsbånd. 

I mange år trodde jeg Luna led av bløt gane. Det trodde dyrlegene også. Hun snorka hele tiden når vi gikk tur, fikk liksom ikke nok luft ned i lungene. Når det blåste, var det spesielt ille. Etter første behandling hos Hilde forsvant denne snorkingen.

Så var det tid for akupunktur. Nåler over det meste av kroppen, samt laser nederst på beina. Først strittet hun imot, likte ikke stikkene. Etterhvert kom det noen gode rap. All overflødig energi forsvant og hun slappet av og ble helt rolig. Hun stod avslappet og med lukkede øyne og koste seg under resten av behandlingen. Jeg holdt Luna for at hun ikke skulle hoppe ned fra benken. Det fantastiske var at jeg fikk behandling samtidig med henne. Energiene beveget seg i åttetall fra hundekroppen og over i menneskekroppen. Det var helt fantastisk, vi fikk behandling begge to, samtidig. Det prikket og kriblet voldsomt i kroppen min. Jeg kom med noen gode rap jeg også. Min erfaring er at akupunktur og kiropraktikk virker like bra på dyrene som på oss mennesker. 
Siste behandling før sommerferien var i juni/juli 2017.

Under behandlingen så jeg at livslysten vendte tilbake hos henne og hun ble stadig sterkere fysisk. Det ble mange rusleturer opp til Nordbytjernet og ellers rundt i omegnen.

På disse mnd. skjedde det store forandringer. Kombinert med ukentlig vask og behandlinger hos Hilde, ble den sterke misfargingen i hud og pels betydelig blekere og hun viste tydelig at hun trivdes igjen.
Vi måtte gjennom noen runder med sterk misfarging og behandling hos Hilde før det roet seg.

Akupunktur og kiropraktikk hjalp Luna og jeg anbefaler virkelig alle hundeeiere å prøve.

​Oktober 2019 hadde pelsen kun en svak antydning av misfarging. I et halvt år vasket jeg henne hver uke. Så annen hver og så hver 3 uke resten av livet hennes. Hele tiden brukte jeg spesialsjampo kjøpt hos veterinær.