Mitt Filosofiske Hjørne
sommeren er en herlig tid for alle

Sommeren er en herlig tid enten vi er hjemme eller borte, men alle kan ikke ta ferie samtidig. Noen må jobbe og holde hjulene i gang.  Det jaktes på frivillige og noen blir faktisk tilbakekalt fra ferie. I år er det jeg som jobber, helt frivillig. Jeg er ikke aleine, vi er mange som gjør en innsats.  

 

På min arbeidsplass er juli en stille mnd og derfor er det greit å jobbe. 

toget til oslo s

 

Lite ante jeg hvor stressende det skulle bli å komme seg til og fra jobb. 

Da jeg kom på stasjonen 24 juni kunne jeg lese, «Bane Nor arbeider på Oslo S fra 24 juni til 7 august. Du må regne med forsinkelser, sporendringer og færre avganger» Akkurat det hadde jeg helt glemt og nå stod jeg altså der med skjegget i postkassa. 


Jada, jeg vet at det har vert annonsert godt i forkant. Det hjelper bare så innmari lite å være «etterpåklok» Nå var det alt for seint. 

 

Denne første dagen tok jeg altså toget hjemmefra til Bryn som nå fungerte som endestasjon for L13.  Så var det å løpe til Brynseng T-bane stasjon. 

Vi må ha vert litt av et syn

sommeren er en herlig tid for alle

 

Tenk deg alle som reiser med toget på morran, i løpende gåsegang opp bakken (kort, men bratt) ved Bryn stasjon, over Nils Hansens vei,  rett over Østensjøveien (uten gangfelt) til stooor ergrelse for bilistene. For så å storme videre mot T-banen. Det er di tyngste 5 minuttene jeg har opplevd på lenge. Stress og mas, bare for å jakte på t-banen inn til Oslo S. 

 

Beina føltes som gele, jeg pusta som en blåsebelg, hjertet gikk som et uvær og det dundra i hodet. Jeg er sikker på at jeg sjangla. Det verket i muskler og ledd. 

sommeren er en herlig tid for alle

 

Slik gikk noen uker til. Fy pokker som jeg sleit, men på jobb skulle jeg og dermed basta. Gudene skal vite hvor mange ganger jeg måtte gi meg selv et realt spark i ræva. Det forundrer meg at jeg i det hele tatt greide å holde det gående di første ukene.

 

Heldigvis fant jeg en lettere måte å reise hjem på. Jeg rakk toget til Lillehammer og gikk av på Gardermoen. Derfra var det en smal sak med bussen hjem.

 

Di siste ukene har jeg faktisk kost meg på toget til og fra Gardermoen. Borte ble stress og mas. Jeg kunne sitte på toget og slappe av. Dessuten føltes det godt med den høye hastigheten toget beveget seg i.

 

Fra og med i morgen tidlig går togene som vanlig igjen. 

 

Så gjenstår det å se da, om alle di «nødvendige arbeider» som er gjort i og rundt Oslo S di siste årene, virkelig gjør jernbanen bedre rustet til å overholde rutetidene.  Det er jo det vi passasjerer er mest fokusert på. 

 

 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.