Alternativt
Små betraktninger gjennom mange liv

Denne jula fikk jeg en helt spesiell gave av en ung dame jeg aldri har sett eller snakket med. Jeg har bare hørt om henne via en som har en spesiell plass i hjertet mitt. Likevel har jeg blitt glad i henne.

Gaven var et kors lagd av hematitt, eller blodstein, som den også kalles. Det er en stein med magi i seg. Den har forsterket tankene og lengselen og bidratt til informasjonen jeg fikk i natt.

For i natt har jeg nesten ikke sovet. Tanker og følelser har rast gjennom meg i flere dager. En lengsel jeg ikke har følt på lenge, begynte å røre på seg, da jeg la ut det første diktet. Lengselen sitter i hjertet og sprer seg til hver fiber, hver celle i kroppen. Lengselen hjem.

Tilslutt sendte jeg en tanke ut i universet. Jeg trenger hjelp. Hjelp meg å forstå.

Klare som det klareste kildevann sprengte di seg vei. De veltet frem som en flodbølge som hadde ventet lenge på å få komme til  uttrykk. Det var bare å resignere, løpe opp i stua og hente min moleskine, penn og briller. 

Små betraktninger gjennom mange liv
Spørsmålene begynte å ta form i hodet mitt og svarene lot ikke vente på seg. 

S
jelen har vert med  å forme ord til setninger som er å finne mellom to permer. Sjelen  elsker naturen og alle som lever i den. Vi får vår indre visdom gjennom et meningsfylt liv og sjelens mange tidligere liv. Skjebnen står ikke skrevet i stjernene, men i valgene vi gjør.  Sjelen fryder seg over skjønnheten i ord og bilder, i tonene fra di store mestre. Di som fant sin klassiske melodi i stjernene. Di hørte englene synge og greide å fange tonene, før di forsvant tilbake til universet. 


Hvordan kan jeg vite alt dette? 
Det er derfor jeg har så mye kaos inne i meg. Sjelen åpner en liten flik av sine tidligere levde liv når jeg, i min fysiske kropp, er mottakelig for det. Av og til kan det bli for mye og det er da det blir kaos. 

Hvorfor er det så vanskelig å forstå?  Selv om hvert enkelt menneske er unike i sitt vesen, er di ikke alltid åpne for det vakre. Alt levende henger sammen. Vi er alle bunnet sammen i et evigvarende nettverk. Hver enkelt tråd er så tynt, at den minste bevegelse kan få det til å briste. Samhold blant alle verdens folkeslag, er det som gir trådene styrke. Samhold gjør hver enkel sterk. Sjelen er sterk, men ofte når dens stemme ikke frem til di som trenger ordene mest. Menneskene nekter å ta inn over seg at di er i ferd med å ødelegge det eneste hjemmet di har. Di nekter å se helheten i universet. Jordkloden er bare en bitte liten brikke i det store nettverket som binder hele universet sammen. En bitte liten blå klinkekule som svever ute i et iskaldt, bekmørkt tomrom.  

Små betraktninger gjennom mange liv  

Hvordan vet jeg at jeg er tilstede i eget liv? Å leve er noe av det vanskeligste menneskene har funnet på. Å leve, fører med seg smerte og sorg. Kun når du ser dine egne små og store begrensninger, kan du overvinne frykten. Tenk ikke hva du kan gjøre i fremtiden. Lev nå. Tenk etter hva du gjør med livet ditt akkurat nå. Er det gode tanker du sender ut i verden? Kan du innrømme dine egne begrensninger, dine egne feil, ja da er du tilstede i eget liv. Mange mennesker har svunnet hen i frykt.  Det er du selv som må ta avgjørelsen. Ingen andre kan gjøre det for deg. Vær dog oppmerksom på at mennesker lett  påvirker hverandre. Andres meninger er ikke nødvendigvis dine. Ta vare på ditt eget liv, slik du vil det skal være. Følg dine egne drømmer, slik du vil di skal være. Da først merker du hvordan det er å være tilstede i eget liv. 

Hvem er du?  Sjelens stemme er mange stemmer. Stemmer som er samlet gjennom mange liv. Di fleste liv bare sjelen husker. Liv og lære går ikke alltid hånd i hånd hos menneskene. Det gjør så blant sjeler. Hadde alt vert perfekt i sjelenes verden, behøvde vi ikke ta bolig i menneskekroppen for å lære. Sjelen er til enhver tid en del av menneskets unike læringsprosess. Med lengselen, kommer kreativiteten. Ord kommer til overflaten og blir gitt form og uttrykk som er unike for akkurat deg. Du setter det sammen som brikkene i et puslespill, eller som mosaikkens sprakende farger. Begge forteller di en liten bit av livet ditt. 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.