AmatørFotografen
Fotografen

Ja det er virkelig sant. Jeg sitter her å føler meg som en komplett idiot. Hvorfor?  Jeg ville begynne å ta bilder igjen. Jeg har jo et Cannon 60D speilrefleks kamera som bare har ligget og samlet støv di sisste årene.

Håpet var jo at jeg ville huske litt av det jeg lærte da jeg kjøpte kamera.  Men nei, så enkelt var det ikke gitt. 

 

Jeg tok det nemlig med meg da vi feiret min mors 97 årsdag på Losby Gods nå i mai. For det første greide jeg å raske med meg feil objektiv. For det andre, husket jeg ikke hvordan jeg skulle stille inn kamera. 

 

Cannon 60D

 

Hvor dum går det an å bli? Jeg burde selvfølgelig ha satt meg inn i teknologien FØR jeg skulle bruke det!!!! 

 

Nåja, jeg fikk da tatt noen bilder, men di er absolutt ikke bra. Min mening det da. Ingen andre har sett dem enda, nemlig. 

 

Siden bursdagen, har det stakkars kamera igjen ligget og samlet støv. Med et unntak, noen få bilder jeg tok på Nordbytjernet nylig. Da var kamera stilt inn på helautomatisk. 

 

Hva er egentlig vitsen med å ha et fint kamera, når jeg ikke husker hvor jeg stiller inn lukkertid – blenderåpning – dybdeskarphet osv

og hva pokker  er di forskjellige innstillingene godt for?

 

Skal kamera henge på veggen som et symbol på min udugelighet?

 

Jaha, nå skjønner dere kanskje mitt dilemma.

 

Dermed gikk jeg i gang med å oppgradere harddisken.  Med gamle, gode google. 

 

Først fant jeg «kamerainnstillinger for dummies»       Det er jo akkurat som jeg føler meg nå, så det ble en fin begynnelse. Og ja, jeg ble litt klokere. Spørsmålet er bare om jeg husker hva som er hva, når jeg skal ut i felten. 

Cannon 60D speilrefleks kamera

 

Etter å ha lest mye om innstillinger og hva jeg må vite om dem, prøvde jeg mine nye kunnskaper ut på kamera. Det begynner å se litt lysere ut. Jeg har også funnet noe jeg ikke visste fra før  

 

Nå er det bare å gå ut i felten, å knipse i vei. Spennende å se om jeg husker hva som er hva. Det er faktisk det som er mitt dilemma. 

 

Været er overskyet i dag, med litt sol inn i mellom masse skyer. Jeg skal virkelig sette meg selv på prøve. 

øye for cannon

 

Okay, da har jeg og Luna vert ute og knipsa bilder. Dvs, det er jeg som knipsa, Luna var med for å holde meg med selskap. Eller var det omvendt?  Vi gikk selvfølgelig turen opp til Nordbytjernet. Spennende å se om den lille svanefamilien var der. 

 

Jeg brukte et Sigma 50mm objektiv denne gangen. Megatungt.  Kjenner det i nakken. 

Kamerahjulet stod fast på M = manuell innstilling. Jeg  justerte innstillingene på kamera selv. Det er vel det jeg lærer av. Håper jeg. 

 

Så var det bare å prøve og feile. Jeg knipsa, forandret på Lukker – Blender og ISO  Mange bilder ble sletta med det samme, men noen gjemte jeg for å se ordentlig hjemme. Flere ble ganske bra. Sier amatørfotografen hehe

 

Det blir flere turer til Nordbytjernet og omegn. Bildene jeg synes er best, legger jeg ut her på bloggen etterhvert.

 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.