Da min far fylte 90 år  (mai 2007) bestemte min søster og jeg at vi skulle gi ham en fjelltur i fødselsdagsgave. Selvfølgelig var mor også med. 
Vi dro til Ruten Fjellstue som vi synes lå passe langt fra Oslo, ca 260km, øverst i Espedalen og ikke langt fra Skåbu.

Vi regnet med at en langhelg var mer enn nok for en 90 åring, så vi bestilte rom fra 17-19 august 2007
Min søster hentet mor og far, så kom di og hentet meg. Det ble noen herlige dager, med sol, overskyet og masse vind. Akkurat som det skal være på fjellet. 

Les mer om Ruten Fjellstue her


Far var et fjellmenneske hele sitt liv og han stortrivdes disse dagene. Maken til sprek 90 åring har ikke jeg opplevd noen gang. Han formelig glødet og skulle ut på tur allerede første dagen og se seg rundt. Den turen ble nok litt lengre enn planlagt, men vi kom oss jo rundt og tilbake i god tid før middag. Det var første dagen 

Dag 2 skulle også brukes på en riktig lang tur. Vi tok med lunch som vi spiste på fjellet. Far storkoste seg. Det gjorde vi alle forresten 

​Vi var også innom nikkelgruvene i Espedalen, ruinene av smelteovnene som ligger på Verksodden, omtrent midt i Espedalen + Gravholmen og Espedal Fjellkirke. 

Søndag og hjemreisedagen var jeg tidlig oppe. Spiste frokost og tok meg en tur rundt om for å ta de siste bildene før vi dro. Hjemveien tok vi over fjellet på Per Gynt Veien. Vi plukket med oss en haug med dvergbjørk og det luktet godt i bilen og noen dager i stua mi. En kafferast på Skeikampen gjorde godt for slitne sjeler. Jeg glemte selvfølgelig å lade batteriet til  kamera før vi dro.  

Les mer om Per Gyntveien