Mine dikt

Ode til årstidene

Ode til Årstidene

Jeg har kommet til at jeg endelig våger å legge ut noen av diktene jeg skrev på midten/slutten av 90 tallet og litt ut på 2000 tallet. Den gangen kunne jeg bare sette meg ned ved tastaturet, så kom ordene uten at jeg behøvde å tenke. Jeg hadde også med meg en liten kladdebok i veska som jeg skrev mye i på toget hjem fra kveldsvakter.  Slik er det dessverre ikke lenger. Cellegifta ødela. Nå strever jeg fælt for å finne ordene.                             

                         Dette første er et dikt som jeg skrev en gang i 2003                         

 ODE TIL ÅRSTIDENE

Tørke spindelvev av månestrålen,
Tenne regnbuen med hjertets lys.

Springer ut av vinterdvalen,
Våkner opp av solens kyss.

Blodet bruser hett i kroppen,
Vekker vårens kåte skrik. 

Fødselsveer skaker joden,
Føder livets morgengry.

Varme dager farer flyktig,
Sommervinden stryker kinn.

Morgendugg på blomsterbladet,
Favner livet i mitt sinn.

Som en flyktig fuglevinge,
Verner om det sarte frø.

Dvalens tid nå snart er over,
Der, i jordens myke favn.

Sol gir liv til alt som sover,
Sommermorgen lys og varm.

Livets under er ei til ende,
Vår og sommer svinner hen

Høstens farger viser veien,
Vintermørket vender hjem.

Under sneens mørke dekke,
Alnaturen hviler ut.

Trær og blomster skal ei vekkes
For nå er det ikke lengre vår
Men vinteren som rår

Skrevet av/opphavsrett; Anne Grete Thilesen 2003

 

 

 

2 thoughts on “Ode til årstidene

  1. Herlighet så vakkert dikt Anne Grete!! Dette må du fortsette med. Fortsatt God jul til deg og dine. Juleklem fra Wenche

    1. Tusen takk Wenche. Utrolig at det har ligget i 14 år før jeg turte offentliggjøre det. Vel, det ble vel nå eller aldri tror jeg. Det er så mye jeg har lyst til å gjøre, skrive er bare en ting. Jeg skrev flere små dikt og fortellinger på den tiden. Male er en annen ting. Kanskje jeg endelig har brutt med min indre kritiker.
      Juleklem Anne Grete

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.