AmatørFotografen
østmarka

Tidlig søndag morgen på Jessheim og jeg er på rusletur rundt i byen med fotoapparatet og Luna på slep. En ungdom bryter stillheten med skrik og skrål. Morgensolen begynner å varme godt. Ikke en sky på himmelen, enda. 

Jeg kom hit fra Oslo hvor jeg hadde Østmarka som lekeplass fra jeg var 5 år. Spør om det var en omveltning å komme hit til flate bondelandet. Omtrent ikke en bakke å oppdrive, bare flate åkre med kornaks som svaiet i vinden eller lå flatklemt av regn mot bakken. 

Selvfølgelig vente jeg meg ganske fort til å bo på «flatlandet» ingen tvil om det. Området rundt Nordbytjernet bruker jeg flittig hele året. Det er godt å ha det spesielle stedet å lade opp batteriene etter en hard arbeidsuke. 

Fakkelsenteret

Bildet over viser fakkelsenteret som er det første du ser når du går av toget. Energiene har alltid vert gode her. Nåja, det var frem til di begynte å bygge hovedflyplassen. Da ble det mye uro og kaos rundt her. 

HK Senteret knyttet til Fakkelsenteret

Fakkelsenteret er på venstre side. Jessheim storsenter sto ferdig i 2008 og består av Fakkelsenteret og det gamle ombygde HK senteret. Etter kort tid viste det seg at det faktisk ble for lite og nye planer om utvidelse ble lagd.

BYVANDRING PÅ JESSHEIM

Over begynner disse planene å ta form. Nytt butikksenter under med leiligheter på taket. Men den kolossen på venstre side i bildet? Den skal knytte sammen sentrene med en gangbru med kulørt glass. Spennende å se hvordan det blir når det står ferdig. 

byggekraner

Nå er det på´n igjen. Di siste årene har det vert stor aktivitet i byggebransjen. Nye prospekter popper opp som paddehatter. Over alt ruver det byggekraner over halvferdige blokker av grå betong. 

Byggekraner

 Bilde over viser boligblokker på den gamle idrett og fotballbanen ved det eneste lyskrysset vi engang hadde her. 

Byggekraner over blokker av betongDet graves, bankes og snekres overalt så det rister i hele huset. Man må jo ofre noe på fremskrittets alter og fremskrittet kom til bygda da vi fikk hovedflyplassen som nærmeste nabo. 


Jaja, det skal bli spennende å se når alle blokkene er ferdige og folk flytter inn i leilighetene sine. 

 

Jeg planlegger å ha en oppfølger med før og etter bilder. Når etterbildene kommer, har jeg ingen anelse om. Kanskje d blir 17 mai bilder? 

 

2 thoughts on “

    1. Så hyggelig at du liker bildene mine Birte. Fotoapparatet er en trofast følgesvenn når jeg er ute på mine turer.

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.