Mitt Filosofiske Hjørne
meisebolle

(foran)  Solsikkefrø, delfiafett, tranebær, blåbær, hasselnøtter,  (bak) valnøtter, havregryn og rosiner + formen jeg brukte 

Det har vert usedvanlig lite med småfugler i hagen min i vinter. Jeg har faktisk ikke sett en eneste en på mange uker.  Ikke engang skjærene er her. Det er ille om de bukker under pga kulde og matmangel. Jeg skal gjøre mitt beste for at de skal overleve. Jeg vil ha dem tilbake i hagen. Om det går.

Derfor har jeg tenkt å lage en foringsplass  til dem i hagen.  Men hva er det småfuglene skal ha? Hva er det som gir dem det beste grunnlaget for at de skal overleve vinteren?

Tenkte først på å kjøpe meiseboller og henge dem opp i trærne. Slike finnes jo i alle butikker, men ser litt kjedelig ut . Små og runde med netting rundt. De gjør sikkert nytta si, så kanskje det blir litt av hvert utover vinteren. 

Selvfølgelig googla jeg meiseboller for å finne hva andre har gjort før meg og kom over noen oppskrifter på hjemmelagde meiseboller. I går var jeg i butikken og kjøpte det jeg trengte til prosjektet og i morges lagde jeg noen fine meiseboller. Nå har di stått noen timer ute på verandaen og så skal de henges opp i treet. 

meisebolle

Om det står til meg, skal ikke småfuglene sulte i min hage i vinter. Her skal det serveres «kake» til alle som vil ha, servert på gullfat  🙂

Stikker di bortom og finner godsakene, håper jeg de sier fra til kompissene sine. Da får di et skikkelig festmåltid. Det matfatet skal aldri stå tomt.  

En liten baktanke har jeg nok med dette prosjektet. Jeg vil prøve å ta bilder av småfuglene. Om det kommer noen da selvfølgelig. 

meisebolle til småfuglene

Innholdet i den store formen gikk litt i oppløsning i bunnen. Var nok litt for lite delfiafett i. 

Dessuten var jeg  innmari lur, syntes jeg da hehe. Meisebollene skulle jo henges opp i treet, så det var nødvendig å lage hull for snora før alt stivnet. Og hva gjorde jeg? Joda, jeg fant en kniv og pressa den ned i blandingen. Så satte jeg hele greia ut på verandaen. Glemte helt å ta ut kniven. Den stod bom fast. Ja ja, det er jo slike ting en lærer av, er det ikke?  Neste gang blir det litt mindre figurer a’la pepperkakeformer som skal dingle fra greinene. Det tror jeg blir fint. Kommer nok flere bilder.

Da er det ferdig servert. Vel bekomme. 

 

 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.