Luna
Jeg har en engel her hos meg


Luna min nydelige hvite storpuddel, har ikke vert bra siden operasjonen. Alt var såre vel i mange mnd, så oppdaget jeg at noe var galt…. igjen. Denne gangen var det pigmentforandring og mørke flekker i huden. Så begynte pelsen å falle av. 

Det begynte noen mnd før jul 2015. Det var da jeg la merke til at hun var blitt litt vel fyldig rundt magen, men tenkte ikke så mye på det. Regnet med at det hadde noe med maten å gjøre.


Så, ved juletider ble hun som vanlig vasket og klippet nesten helt ned. Da begynte jeg å bli litt urolig. Det så faktisk ut som om hun var drektig. Noe jeg selvfølgelig visste hun ikke var. Jeg likte det ikke, følte på meg at det var noe men kunne ikke sette fingeren på det. Hun begynte også å ville ut å tisse mer enn vanlig. Kunne det være en urinveisinfeksjon på gang? 


På nyåret bestilte jeg så time ved Jessheim Dyreklinikk. Det ble tatt blodprøver for eventuelt å påvise en infeksjon.  Alle prøvesvar var normale, ingen tegn til infeksjon. Hun virket ikke syk i det hele tatt. Litt før vi skulle gå, fikk jeg en innskytelse og ba dyrlegen ta en raskt ultralyd for sikkerhets skyld. Da begynte ting å skje. Det viste seg at livmoren hennes var eeenorm. Det ble bestemt at hun skulle opereres tidlig dagen etter. 


Luna Jeg vasket henne godt den kvelden og barberte all pels på magen. Morgenen etter var det kun meg som spiste frokost. Så dro vi til dyrlegen. 


Det ble flere undersøkelser da vi kom. Tilslutt ble det satt inn en veneflon og Luna fikk litt intravenøs væske samt noe å sove på. Tror nok det ble litt for mye for henne, for hun brakk seg og kastet opp magesyre flere ganger selv om hun sov.


Operasjonen gikk visst ikke helt etter planen. Etter noen timer ringte dyrlegen og ba meg komme. Jeg ble fortalt at Luna sluttet å puste selv under operasjonen så di måtte «bægge» henne. Ellers gikk selve operasjonen greit. 


Da jeg kom innenfor døra hos dyrlegen, hørte jeg intens ule-bjeffing.  Luna fortalte hele verden hvor indignert hun var. Sitte innestengt i et bur var da virkelig under hennes verdighet. Dessuten hadde hun veldig vondt, må vite. Heldigvis roa hun seg ganske raskt da jeg kom inn i rommet.


Vi var der noen timer før vi fikk lov til å dra hjem. Jeg kjøpte 2 stk body til henne som skulle holde stingene og en stor bandasje nogen lunne på plass. Hun var dessuten mega fornærmet fordi hun måtte gå med kragen. Hun nektet å spise eller røre seg mens den satt på. Hun støtte jo på alt mulig og kom seg ikke av flekken. Selvfølgelig fikk hun det som hun ville tilslutt. Kragen kom av den ja og Luna var fornøyd. 

                           

                                                    Noen bilder jeg tok før operasjonen

Litt molefonken før operasjonen
  Litt molefonken
LUNA FØR OPERSJONEN
  tykk under buken
Intravenøs væske
    litt intravenøs væske
Like før nå
    Like før nå

  

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.