Mitt Filosofiske Hjørne
livet er som et sjakkspill

Jammen er det sant. Livet er som et sjakkspill som vanskelig lar seg kontrollere. Jeg vet ikke annet enn at jeg må være forberedt på alt som kan komme rundt neste sving. Jeg er ikke særlig forberedt. 

 

I august var jeg en tur innom Ortopediteknikk på Lillestrøm.  Skulle hente sålene jeg bestilte før fellesferien, og finne nye joggesko. Denne gangen kjøpte jeg et par litt kraftige gore-tex joggesko. Gode å ha utover høsten. Om ca 1 mnd, får de inn ny sko-forsyning for høst og vinter. Da skal jeg tilbake å se på utvalget. 

 

Senere samme ettermiddag, hadde jeg time hos optiker´n her hjemme.  Livet er et sjakkspill_brillerDet siste året har jeg begynt å se dårligere igjen. Litt for mye hodepine pga overanstrengte  og tørre øyne. En synstest og en «optomap scan» av netthinna senere, sitter jeg igjen med et stykk nye progressive brilleglass i «gammel» innfatning og en beskjed om at jeg har fått grå stær på begge øynene. Ikke veldig mye nå, men nok til at jeg merket forandringen. Ny scan skal tas om ca 6 mnd for å holde øye med utviklinga. Ikke billig. 

 

Så, for å være på den sikre siden, brakk jeg like godt ene hjørnetanna i samme slengen. Det ble en hastetime til tannlegen og jeg ble enda noen tusenlapper fattigere.   

 

Livet er som et sjakkspill_tinitus

Tidlig på nyåret, var jeg en tur innom fastlegen fordi jeg av og til er innmari svimmel. Dessuten hører jeg veldig dårlig, mye pga tinnitus.  Han sendte meg videre til (h)ørelege, som mente jeg kunne ha et snev av krystall syken. For tinnitus anbefalte (h)ørelegen å prøve ut høreapparat. Han sendte henvisning til enda en (h)ørelege. Den timen venter jeg på fortsatt. 

 

 

For en god stund siden, fikk jeg endelig time for zometa. Det er en behandling jeg får fordi jeg hadde to forskjellige svulster i samme puppen. Zometa får jeg for den Her2 positive svulsten, for å forhindre spredning (metastaser) til skjelettet. Den får jeg intravenøst 2 ganger i året. Denne timen måtte jeg utsette, fordi tannlegen fant en betennelse i en tann som da må rotfylles først. 

 

Jeg har også fått brev fra Aleris for den årlige mammografi undersøkelsen. Svaret på den, får jeg når jeg kommer på 4 års kontrollen ved bryst og endokrin på Ullevål. Den er vanligvis i oktober hvert år. 

 

I slutten av august, ble jeg nesten kjørt ned av en truck på jobben. Truckføreren greide såvidt å bråbremse, bare mm fra meg, i det jeg var på vei ut av garderoben etter arbeidstid. Joda, jeg så meg for før jeg gikk ordentlig ut i gangen. Trucken kom i hundre fra venstre. Han sakna ikke farten engang, når han kom til alle garderobene. Resultatet ble at jeg fikk en vridning i kneet som gjør innmari vondt. Pga smerter, greier jeg ikke å gå ordentlig.  Det igjen går ut over korsryggen. Leverte henvisning til MR på torsdag. 

 

Jeg har alltid ønsket meg bedre lyd til bl.anet min smart TV og radio. Nå har jeg kjøpt » LG lydplanke» SH7/360 W med subbwoofer. Ti ganger bedre lydkvalitet. Nesten for sterk for mine sarte ører, selv når jeg setter lyden nesten helt ned.  Men jeg vender meg nok til det også. 

 

OG, for 1 uke siden ble mac’en min innmari tørst og ba om en kopp grønn te (uten sukker). Dum som jeg var, ga jeg den en full kopp. Siden har den sovet godt og den sover fortsatt. Den har stått oppslått foran varmovnen, i en omvendt v hele uka og tørket. Jeg har ikke prøvd å slå den på…enda, men bør vel kanskje gjøre det snart.

 

Har også begynt å titte etter en ny bærbar, men er usikker på hvilket merke. Foruten en ny Mac, som er jævlig dyr, er kanskje Lenovo eller Microsoft et godt alternativ? 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.