fbpx

​​        Litt om meg 

Litt om meg

​Jeg er en ung godt voksen dame, født 1950. På Oslos østkant vokste jeg opp, gikk på skolen og begynte å jobbe da jeg var 16 år. I ungdommen, og delvis også i voksen alder, var jeg veldig rastløs. Prøvde å finne en plattform å stå på, men jeg hørte liksom ikke hjemme noen steder.
​Jeg søkte lykken som au-pair i Kjøbenhavn. Da var jeg 18 år. Det gikk i ca 7 mnd, så fant jeg ut at "å være tjener" med svart kjole, lite hvitt blondeforkle og en blondehette på hodet, ikke var min greie.
Det gikk bedre da jeg og min venninde dro til USA i 1970. Det som fortsatt forundrer meg, er at jeg fikk et visitors visa på tre år. (det passet har jeg gjemt) I løpet av de tre årene jeg var der, jobbet jeg med barn i tre forskjellige familier. Selv om jeg trivdes godt hos alle, og ble behandlet som et "familiemedlem" var følelsen av å ikke høre til fortsatt der. Og selvfølgelig fant jeg en kjæreste der borte. Han var fra Athen, så da tok jeg like godt en svipptur til Athen og jobba som au-pair et år.

Jeg opplevde faktisk den greske militærjuntaens fall i 1974. ​Heldigvis dro jeg hjem og Tony giftet seg med en amerikansk jente.
Her hjemme møtte jeg en sjarmerende ung mann, vi ble samboere et par år før jeg flyttet videre til Jessheim. Jeg ble aleneforsørger og var hjemme med min sønn i 10 år. Jeg utdannet meg til helsesekretær i godt voksen alder og har arbeidet i helsevesenet i ca 20 år. 18 av dem ved medesinsk biokjemi ved Ullevål sykehus, før jeg gikk av med pensjon august 2018.  

Hvordan nettsiden ble til

Ideen om å lage min egen nettside, kom da jeg gikk sykmeldt på grunn av kreftbehandling i 2014. Jeg ville skrive om kreften, hvordan cellegiften virket på kroppen og alt mulig annet som opptok meg. Fordi cellegiften gjorde meg sløv og sliten måtte jeg finne en måte å utfordre hjernen på. Domenenavnet var allerede klart. Så var det bare å finne webhotell og et verktøy jeg kunne bygge siden min med. Det måtte være noe som var enkelt å sette seg inn i, og til slutt falt valget på Word press.
 

Med litt bruk av google fant jeg WP-skolen hvor all undervisning foregikk på nettet og på norsk. Etter hvert så min første nettside dagens lys. Jeg var missfornøyd med utseende og jobba hardt for å finne en mal som jeg kunne trives med.  


Himmel som jeg knota, prøvde flere temaer. Ble aldri fornøyd. Og så var det dette med korttids hukommelsen da, den var særs dårlig. Jeg har fortsatt notatbøkene der jeg skrev opp alt jeg gjorde. Om jeg bare husker hvor jeg la dem.... Januar/februar 2019 fikk nettsiden min det utseende den har nå.


Min neste utfordring ble bloggen. I begynnelsen var det lett å finne noe å skrive om. Lett å finne ordene.
Men etter hvert ble det tungt og trasig. Årsaken var nok at ingen gadd å lese, eller skrive kommentarer i kommentarfeltet. Joda det kan sikkert virke barnslig, men det er da jammen hyggelig å vite at noen leser det jeg skriver. Jeg brukte faktisk mange dager og timer på et blogginnlegg. Bloggen ligger åpen for alle, men om jeg skriver mer der? Vel, det får tiden vise.  

August 2018 gikk jeg som sagt av med pensjon, noe jeg aldri har angret et sekund. Det var da jeg tok frem en gammel hobby, nemlig det å skrive. Jeg hadde lagret flere halvferdige noveller på et gammelt word dokument. Jeg prøvde å gjøre dem ferdige, men det var noe som manglet. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle bruke skriveverktøyet riktig. Jeg fant det jeg lette etter på Forfatterskolen som er basert på undervisning online. Da fikk jeg gjort ferdig noen av novellene og skrevet nye, som ligger på bloggen. En av novellene mine ble tatt inn i bladet Glimt Ullensaker som kommer ut fire ganger i året. Det er jeg kjempestolt av.

Det begynte med et par gratiskurs, så fikk jeg tilbud om å sende inn en liten tekstsnutt som rektor Kristine skulle redigere på direkten. Det gjorde jeg og ble livredd, men også veldig nyskjerrig, da jeg fikk beskjed om at min tekst var nummer to i rekken. Den kvelden lærte jeg skriveverktøyet og siden har jeg tatt veldig mange kurs på Forfatterskolen.

En sommer var jeg på skrivekurs på Montebellosenteret, sommeren etter dro jeg til Nansenskolens skrivekurs. 


Og nå  (januar 2020) har jeg begynt på mitt livs utfordring. Jeg skriver bok, krim/psykisk thriller. Det er et årskurs jeg tar på Forfatterskolen og hensikten er at jeg skal ha skrevet ferdig første manusutkast i løpet av 2020. Det er 4 innsendinger i året hvor jeg får profesjonell tilbakemelding på teksten, hva som er bra og hva jeg kan gjøre for å få den enda bedre. Det er også 10 kursmoduler som tar for seg manusutvikling o forskjellige stadier samt webinarer med kjente forfattere.

© ​thiledesign/Anne Grete   2014 - 2020  All rights Reserved