Litt om meg

Det var lett for amerikanske familier å annonsere etter «au-pair piker» i norske aviser. Oktober 1970 var min første vertsfamilie klar. Jeg skulle til New Jersey – the garden state. Et nytt og ukjent kapittel i mitt liv var i ferd med å begynne. Jeg møtte vel egentlig kjerligheten der borte. Tony er fra Hellas og ønsket å gjøre karriere i USA.

Og skulle han greie det, måtte han selvfølgelig gifte seg med en amerikansk jente. Jeg har senere funnet ut at han virkelig har gjort det bra.Etter 3 år i USA ville jeg en tur til Hellas. Det ble en ny au-pair jobb hos en amerikansk familie med 5 barn og et digert hus utenfor Athen. Det ble ikke så vellykket som jeg håpet. Etter å ha fått en saks kastet etter meg av et av barna, byttet jeg familie.

Kona i den familien var norsk og hun forventet at jeg skulle jobbe døgnet rundt omtrent, 7 dager i uka. Der ble jeg ikke lenge.

 En liten periode bodde jeg hos Tonys mor, til hun fant en gresk familie jeg skulle bo og jobbe for. De bodde et stykke utenfor Athen. Jeg skulle bla prøve å lære barna engelsk. Kona kunne ikke et ord engelsk, så der ble det misforståelser så det holdt. Siden det kun var mannen i huset som snakket engelsk, måtte han rydde opp i alle misforståelsene.

Jeg bodde faktisk hos denne familien under revolusjonen i 1974. Georgios Papadopolous og militærjuntaens dager var talte og Hellas ble «fritt». Utenfor huset der vi bodde, kunne vi høre det dumpe drønnet fra stridsvognene + noe spredt skyting i sentrum av Athen. Det var helt uvirkelig. Så vidt jeg husker, var det to sivile som ble drept den dagen. Et lite barn som sykla på sin trehjulsykkel ute på verandaen, ble drept momentant. En norsk jente ble også drept den dagen, ble jeg fortalt senere. Den dagen ble det mange og lange telefoner fra Norge.

Vel hjemme, etter 4 år i «utlendighet» møtte jeg en sjarmerende ung mann. Vi ble samboere et par år, før jeg flyttet videre til Jessheim. Her har jeg bodd hele tiden siden. Jeg ble aleneforsørger og var hjemme i 10 år. Tok utdanning i godt voksen alder og jobbet i helsevesenet i godt og vel 20 år. 18 av dem arbeidet jeg på medisinsk biokjemi på Ullevål sykehus.

1 august 2018 gikk jeg av med pensjon og stortrives i mitt nye liv.Ideen om å lage ny hjemmeside, kom da jeg gikk sykmeldt pga kreftbehandling. Denne gangen ønsket jeg å lage den selv. Domenenavnet var allerede klart. Så var det å finne webhotell og et verktøy jeg kunne bygge siden min med. Valget falt tilslutt på One.com som webhotell Jeg har jo ikke peiling på programering eller koding, så da måtte det bli wordpress.

​I disse dager (​ 2019) går jeg løs på et helt nytt nettsideprosjekt. Denne gangen har jeg kjøpt Genesis framework og et Childtheme fra Studiopress. Det kommernok til å ta en god stund før jeg blir ferdig. Denne gangen bygger jeg nettsiden på en helt ny måte. Side for side, ord for ord blir det prøving og feiling til jeg får det hele på plass.
© ​thiledesign/Anne Grete   2014 - 2019  All rights Reserved