Luna
Jeg Har En Engel Her Hos Meg

Jeg har en engel her hos meg og hun heter Luna. Jeg vil gjøre alt som står i min makt for at min lille engel skal ha det bra. I henne har jeg en venn for livet. Luna hjalp meg gjennom den vanskelige tiden med cellegift. Hun merket øyeblikkelig når jeg var trist og lei. Da kom hun med en gang og la en våt snute inni halsgropen min. I samme øyeblikk hun merket at jeg følte meg bedre, kom hun med ballen og ville leke. 

les mer om min kreftdiagnose

 

Nå var det altså min tur til å gjengjelde det hun gjorde for meg den gangen.

 

Først gikk vi til «vanlig» veterinær og hudspesialist samme sted. Mange undersøkelser og blodprøver senere var beskjeden klinkende klar. Ingen skjønte hvorfor hun fikk fargeforandringer i hud og pels.  Ei heller hvorfor pelsen falt av i floker. Flere dyre undersøkelser ble foreslått. Vel, jeg skjønte fort at der var det ikke mer å hente. Jeg måtte finne på noe annet. 

les mer om Luna her    og    her

Valget falt derfor lett på Hilde Antonsen. Hun driver egen veterinær praksis her på Jessheim og har spesialisert seg på akupunktur med laser og kiropraktikk på hest og hund. Dessuten er hun også hudspesialist, så det passet utmerket. 

 

Første timen var i mars. Det var fortsatt masse snø og speilblank is på veien. (jeg har ikke lappen, derfor går jeg alltid når jeg kan) Det gjorde det ikke bedre at Luna hoppet og danset og dro avgårde i 100. Jeg hadde min fulle hyre med å holde meg på beina. Armer og legger verket. Jeg kjente fatiguen sige inn i kroppen som en rasende elv som ikke lot seg stoppe. Det fik jeg bekymre meg om senere. Først skulle vi til Hilde å ha behandling. 

Jeg har en liten engel

Vel fremme, pustet jeg ut. Mens vi pratet, observerte hun Luna som vimset rundt og ikke greide å slappe av.

 

Hilde begynte med kiropraktikk som rett og slett er å justere «låse opp» fastlåste ledd og få disse så smidige som mulig igjen. 

 

Det ble gjort en grundig undersøkelse før hun gikk i gang med behandlingen. Luna hadde låsninger fra halerota, ryggsøylen, nakke og kjeve, hofter og bein. Det var nok ganske smertefullt både før og under knekkinga, så stiv som hun var. 

 

Etterpå var det tid for akupunktur med nåler og laser. Først strittet hun i mot. Så kom det noen gode rap, all overflødig energi forsvant og hun slappet av og ble helt rolig. Det så faktisk ut som om hun koste seg under resten av behandlingen.

 

Da vi gikk hjemover, la jeg merke til to store forandringer. 

  • I mange år trodde jeg Luna led av bløt gane. Det trodde faktisk dyrlegen også. Hun snorka hele tiden når vi gikk tur, fikk liksom ikke nok luft ned i lungene. Når det blåste, var det spesielt ille.

       Det forsvant faktisk helt etter første behandling med kiropraktikk.

  • Jeg gikk til Hilde med en superstressa puddel og gikk hjem med verdens roligste Luna. Vel hjemme sovna vi begge på sofaen og sov i 4 timer. Spiste litt og sov videre til langt utpå kvelden. Så sjangla jeg ned i senga, sovna tvert og våkna rundt kl 0630 morgenen etter. Luna sov enda lenge etter at jeg stod opp.

 

Neste behandling  skulle egentlig være et par uker etter, men på grunn av en misforståelse, ble den flyttet til begynnelsen av mai

 

Vel fremme prata vi litt om mine observasjoner av Luna  siden første behandling. Så begynte Hilde med å knekke opp ledd fra halerot til hode, nakke, kjeve og nedover alle 4 beina.

Jeg har en liten engel

 

Til en forandring stod hun dønn stille under denne prosessen. Det var første gangen. For meg så det ut som om Luna hadde smerte, for hun protesterte litt når det kom til bein og hofter og poter. Ellers gikk det veldig greit.

 

Akupunkturen gikk også relativt greit. Hun reagerte når nålene ble satt. Ristet seg og ville ha dem bort. Hun reagerte også litt på laser´n. 

 

Vi ble enige om at Luna skulle få smertestillende/bet.dempende for å se om det hadde noen positiv innvirkning på stivheten. Samtidig skulle jeg gjøre noen forandringer her hjemme for å se om det gjorde noe forskjell. Jeg fikk også hjemmelekse i form av øvelser jeg skulle gjøre med Luna. 

 

Siste behandling før sommerferien var i juni. På 3 mnd var det skjedd store forandringer. Den sterke misfargingen i hud og pels var blitt betydelig blekere allerede etter første behandling.  Etter andre behandling begynte pelsen å vokse ut igjen. Dette så faktisk veldig lovende ut. 

 

Denne siste behandlingen bestod også av knekking og akupunktur. Det viste seg at di smertestillende ikke gjorde noen forskjell. Dermed sluttet jeg å gi henne dem. Akupunkturbehandlingen gikk som en lek. På hjemveien gikk vi gjennom skogen ned til Nordby tjernet. Vi satt en stund og så utover vannet, før vi  gikk helt hjem.

Jeg har en liten engel her hos meg

Per i dag, er pelsen hennes på vei til å bli hvit igjen. Det begynte først på ryggen. Pelsen vokser og jeg klipper. Jo mer jeg klipper, jo hvitere blir hun 🙂  Det er fortsatt en svak misfarging i pelsen, nesten som da hun var valp. OG, pelsen har fått en helt ny og mye tykkere krølle-struktur. Nesten som om hun har skiftet ham.   

 

Neste time hos Hilde er ikke bestemt enda, men det blir i august/september en gang. Så skal vi tilbake 2 ganger i året så lenge Luna lever. Det viktigste er at hun har det bra og er smertefri. 

 

Ukens utfordring; 

Gjenta forrige ukes utfordring med speilet. Se deg selv dypt inn i øynene, si navnet ditt og fortell deg selv at du er god nok. Gjenta flere ganger om dagen som et mantra. 

 

Les mer om Hilde her

 

 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.