Mitt Filosofiske Hjørne
I dag er jeg takknemlig

Jeg har egentlig aldri tenkt over hvor heldig jeg er som er født i en av verdens rikeste land. Jeg er virkelig heldig, for hverdagen min er stort sett spekket med positive opplevelser. 

Livet er tross alt en gave som skal forvaltes riktig. Noen dager er gode, mens andre er triste og grå. Alle dårlige opplevelser går ikke alltid over av seg selv. Da er det viktig å kunne gjøre negative inntrykk om til noe positivt. Det, i seg selv, er litt av en kunst. 

Når jeg tenker over det, har jeg faktisk mye å være takknemlig for. 

 

Hver ny morgen jeg våkner og kan si «takk for livet»

I dag er jeg takknemlig

Jeg er takknemlig for hver ny morgen. Da min venninne døde av kreft for snart et år siden, kom jeg i tanker om hvor takknemlig jeg er for livet. Den dagen begynte jeg å si «takk for livet» hver morgen når jeg våknet. 

I dag er jeg takknemlig                 I dag er jeg takknemlig    I dag er jeg takknemlig      

 

 

          

 

 Takknemlig for min sønn og det han lærer meg 

I dag er jeg takknemlig

Jeg er takknemlig for min sønn. Vi har gått gjennom mye i livet på godt og vondt. Vi vet hvor vi har hverandre og stiller opp for hverandre når det trengs. Under min behandling var han en solid støtte for meg. Det var Morten som fortalte meg om Louise Hey´s affirmasjoner og hennes bok I CAN DO IT som jeg fant på u-tube 

I dag er jeg takknemlig

I dag er jeg takknemlig

I dag er jeg takknemlig      

 

 

     

 

 Takknemlig for min gode seng, som jeg sover godt og varmt i hver natt.
I dag er jeg takknemlig

Jeg er takknemlig for at jeg har en fast inntekt og kan kjøpe det jeg har bruk for. 
Jeg er takknemlig for at jeg kan legge meg i en god varm seng, i et deilig varmt hjem, med en skjønn hvit storpuddel ved min side. Det er luksus for meg.
Jeg er takknemlig for alle våte kyss Luna gir meg hver morgen og når jeg kommer hjem fra jobb. 

 I dag er jeg takknemligI dag er jeg takknemligI dag er jeg takknemlig

 

 

 

 

 Takknemlig for at jeg er født i Norge

I dag er jeg takknemlig

Jeg er takknemlig for at jeg bor i et land som har ytringsfrihet, hvor jeg har rett til egne meninger uten frykt
Jeg er t
akknemlig for den gode og livgivende behandlingen jeg fikk da jeg ble syk.
Jeg er t
akknemlig for oppfølging og etterbehandlingen jeg får for min sykdom.
Jeg er takknemlig for at jeg får en trygg alderdom i Norge.
Jeg er takknemlig for at jeg har et godt og varmt hjem og komme hjem til hver dag etter jobb.  
Jeg er takknemlig for at jeg har mat på bordet hver dag. 

I dag er jeg takknemlig

I dag er jeg takknemlig

I dag er jeg takknemlig

 

 

 

 

 

 

Takknemlig for hver ny helsebringende dag 

I dag er jeg takknemlig

Jeg er takknemlig for å ha en jobb å gå til hver dag.  
Jeg er takknemlig for at jeg kunne gjøre gjengjeld da far skulle ha en stor hjerteoperasjon.  
Jeg er takknemlig for at jeg kan være stolt av meg selv.  
Jeg er takknemlig for at jeg har evnen til å lære av mine feil 
 I dag er jeg takknemlig I dag er jeg takknemlig I dag er jeg takknemlig

 

 

 

 

 

 

 

Wooow, det ble en lang liste med takknemlighet.
Jeg ramser så absolutt ikke opp denne lista hver kveld, men jeg prøver å si takk høyt hver dag. Det er spesielt to ting jeg prøver å si hver dag.  Den første er å takke for livet hver morgen når jeg våkner. Det andre er å si «takk for en fin dag» på slutten av hver arbeidsdag. Bare å høre meg selv si Takk For, rører ved noe inne i meg. Di sterkeste tankene jeg kan ha, er Takknemlighet og Tilgivelse . To sterke ord vi alle burde praktisere flere ganger hver dag. Det er vanskelig å tilgi seg selv, men….
                       

                                                                       Jeg tilgir meg selv.  

 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.