Mitt Filosofiske Hjørne

HASTVERK ER LASTVERK

Hastverk er Lastverk

23 desember 2016

 

heter det så fint. Det er bedre å vite enn å tro, er et annet ordtak. 

Vel, jeg erfarte begge deler i går. Jeg var helt sikker på at jeg hadde en ekstra feriedag til å gjøre ferdig juleforberedelsene på. Men der tok jeg grundig feil gitt. Derfor måtte jeg selvfølgelig gjøre alt ferdig på en kveld, etter jobb. Tro meg, det ble ikke pent. Jeg kom temmelig hjem fra jobb rundt 16:30 den 22. Spiste litt og satte i gang med å vaske badet. Det tok meg noen timer, men tilslutt ble jeg da fornøyd. Deretter stekte jeg medisterkaker og heiv dem i fryseren.

Helt til slutt prøvde jeg å sette opp juletreet i julefoten sin. Siden jeg er aleine, greide jeg ikke å holde og skru treet samtidig. Etter å ha fått treet i hue litt for mange ganger, ga jeg opp. Aldri har jeg hatt et tre så gjenstridig noen gang. Og attpå til et tre som går til frontalangrep. Aldri opplevd makan jeg. 

Etter endel prøving og feiling, ble jeg møkk lei hele treet,. Det var bare på hengende håret det ikke gikk på hue og ræva ut på verandaen. Med fot og det hele. Heldigvis kom jeg på bedre tanker og forlot det i stua. Der står det nå oppreist (men ikke fastskrudd) og lener seg tungt til stuevinduet. Så stupte jeg på hue i seng. 

Jeg sovna nesten med det samme og våkna fredag morgen (lille julaften)  med dundrende hodepine, stiv nakke og smerter i begge skuldre. 

Senere på ettermiddagen ga endelig smerten seg. Hodet føltes tungt, som om det var pakket inn i bomull med julepapir rundt.  Da ville jeg igjen prøve å overtale juletreet til å samarbeide med meg. Siden det kun er meg som er fysisk tilstede, ba jeg faktisk høyere makter om hjelp. 

Så skred jeg til verket iført gummihansker. Jeg tenkte også på sykkelhjelmen i tilfelle treet igjen vill gå til angrep, men droppa den i første omgang. 

Med den himmelske hjelpen jeg fikk, gikk alt som fot i hose. Vips, så sto treet støtt og godt fastskrudd, som et (u)tent lys der i stua. Det har også fått vann med litt sitron i, så skal det pyntes senere i kveld eller i morgen.

Nå trenger jeg en tur ut i frisk eksosluft, eller rettere, en liten tur i butikken. Senere skal jeg lage årets første nissegrøt til middag i kveld og riskrem til dessert i morgen. 

Ribba godtgjør seg på kjøkkenbenken, surkål, rosenkål poteter og tyttebærsyltetøy står på vent i kjøleskapet. Kjeler, talerkner,kopper og glass er vasket og skinnende rene. 

Hjelp, jeg har glemt å kjøpe drikke til maten. 

Please, la juleroen senke seg over huset                        GOD JUL ØNSKES ALLE