AmatørFotografen
Drama ved Nordbytjernet

De siste årene har jeg ikke hatt all verdens energi til å gå turer. Men noen småturer til Nordbytjernet blir det. Det er vel den eneste grønne flekken vi har igjen her på Jessheim. 

Jeg har ikke bil, så jeg er avhengig av at beina fungerer optimalt. Noe de så absolutt ikke gjør. Jeg trosser smertene og vet så inderlig godt hva som kommer dagen etter.  (skal gjennom en spennende behandling, skriver mer om det i et innlegg om en uke eller to)

Et svanepar fant tjernet så attraktivt at de slo seg ned, bygde rede og fikk svanebarn. Første året fikk de 4 små.  Dessverre ble 3 drept av en løshund.  Nå er det ingen som lar hundene gå løs lenger, og godt er det.  

I sommer så vi 6 små nøster som svømte rundt sammen med foreldrene. Akkurat denne dagen det her er snakk om, skulle Luna til dyrlegen i Kverndalen. Været var bra, så vi tok turen om tjernet. Alltid hyggelig å treffe på «kjentfolk». Bikkjer og mennesker og av og til en og annen syklist som har «forvillet» seg inn på turveien vår. Flere faller for fristelsen til og råsykle forbi oss, tror de synes det er moro når både to og firbeinte skvetter voldsomt.

Hele svanefamilien oppholdt seg ved badeplassen sammen med en haug med stokkender. Jeg tok en del bilder (går aldri uten fotoapparatet) og så rusla vi videre. Da oppdaget jeg et av svanebarna som stod for seg selv et godt stykke unna de andre. Jeg lurte jo litt på hvorfor den ikke var sammen med resten av familien. Bilder ble tatt av det ensomme svanebarnet, før jeg måtte raska på.  

Drama ved Nordbytjernet

Jeg var jo nysgjerrig på  hva som var galt med svanebarnet, så hjemveien ble også lagt om tjernet. Det var da jeg kom rett oppi «dramatikken»  Ved badeplassen fikk jeg beskjed om at svanebarnet var alvorlig sykt og at noen prøvde å få hjelp til å frakte det til dyrlege. Det var bare det at ingen av dem visste hvor de skulle henvende seg. 

Drama ved Nordbytjernet

Da svanemor prøvde å angripe eller jage bort svanebarnet, stilte en eldre dame seg i mellom og holdt henne unna med gåstaver. 

Tilslutt kom mannen hennes i bil, svøpte svanebarnet i et håndkle, tok den under armen og gikk mot bilen. Alt foregikk uten motstand, så svanebarnet var nok alvorlig syk. Først da han skulle ha den inn i hundeburet, gjorde den svakt motstand. På nært hold så jeg at øynene dens var nesten igjenklistret og nebbet var så fult av slim at den hadde store problemer med å åpne det.  Drama ved Nordbytjernet

Begge foreldrene strakte hals og fulgte vaktsomt med da svanebarnet ble fraktet bort. De skulle ta den med seg til en fugleekspert et sted ved Moss var det noen som sa. Jeg hørte også at et svanebarn var funnet halvt oppløst i vannkanten tidligere i sommer. Jeg har ikke hørt noe om hva som hendte videre med det syke svanebarnet. Jeg tenkte selvfølgelig på fugleinnfluensa, men da skulle det ligget ganske mange døde ender i vannkanten også. 

Tordag trosset jeg smertene og tok en tur til Nordbytjernet. Da tok jeg mange bilder med mitt nye Canon 77D  kamera. Tenkte å lage en liten historie om svanefamilien senere og legge mange bilder ut her. Så det er bare å følge med. 

 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.