Mitt Filosofiske Hjørne

NOEN TANKER OM DETOX

NOEN TANKER OMKRING DETOX

For mange begynner slankehysteriet like etter en lang jul og nyttårsfeiring med god, fet mat og godt drikke. Di fleste aviser og blader bygger godt oppunder slankehysteriet med sine spesialsider om «hvordan bli slank til sommeren» og viser bilder av syltynne unge jenter i bikini eller minikjoler. 

Så begynner jakten på den perfekte kropp for sommeren. 

 Januarsalget tilbyr  bla juicer til dette formål. Målet med å juice er forhåpentlig ikke bare å få en slankere kropp. Detox er å rense kroppen for avfallsstoffer, sies det. Å gi kroppen en forsiktig omgang detox, med selvlagd fruktjuice og smoothies fra økologisk dyrket frukt kan da ikke være så gæli?
Min nysgjerrighet tok selvfølgelig overhånd. Tenkte at dette må jeg også prøve. Om sant skal sies, håpet jeg at det ville ha en positiv innvirkning på fatiguen jeg er plaget av. Med det i tankene, gikk jeg altså til det skritt å kjøpe en.

Min juicer ble kjøpt på januarsalget hos el-kjøp. Dessuten fikk jeg med en blender på kjøpet. Impulskjøp? Så absolutt, men jeg syntes jeg hadde gjort «en god deal» 

På hjemveien gikk jeg til innkjøp av di grønnsakene jeg ville juice og satte i gang. 

Detox med rent vannSelv på laveste hastighet, ble det alt for mye luft i juicen. Jeg fikk smerter og magen blåste seg opp som en ballong. 
Ikke smakte det særlig godt heller. Vel, det kom nok av at jeg ikke greide å sette sammen di riktige grønnsakene til en god smak. 
Etter noen forsøk, endte juicer´n bakerst i skapet. Der står den fortsatt, uten mulighet for løslatelse, i hvert fall med det første. 
 
Blenderen bruker jeg faktisk hver dag og lager smoothie hver morgen før jeg drar på jobb. 
Den består for det meste av frosne bringebær, jordbær eller blåbær. Disse kjøper jeg frosne i butikken, legger dem over i fryseposer med glidelås og hiver dem i fryseren. Jeg kjøper også en stor Cantalopemelon og et par mango som jeg skjærer opp i små biter, legger også di i fryseposer og opp i fryseren med di også.  Kiwi er forresten fast inventar i min smoothie, men den fryser jeg ikke, bare skjærer av det ytterste skinnet.
Tilslutt skjærer jeg en god bit av en ingefærrot jeg alltid har liggende, tar bort det ytterste og skjærer den opp i så bitte små biter jeg bare kan.
Jeg har også saften av en halv lime + kald, grønn te oppi blenderen. Dette blir verdens beste frokost på jobben og hjemme i helgene. Pr dags dato, har jeg ikke merket bedring av fatiguen. 
 
Jeg prøver å drikke mye vann og flere store kopper grønn te utover dagen.
 

Jeg må dessverre tenke «detox» når det gjeller mat også. Dette fordi cellegifta har gjort magen min mer sensitiv. En god del av det jeg spiste før, tåler jeg ikke i dag. Etterhvert har jeg kommet frem til hva jeg kan spise og hva jeg må være forsiktig med. Samt hva jeg bør holde meg langt borte fra.

Mat som går inn under lav Foodmap er bra for meg og magen min. Derfor har jeg gått til innkjøp av en bok om emne. Jeg har også funnet mange fine oppskrifter på nettet.