Mitt Filosofiske Hjørne
Det store spranget

Da har vi tatt det store spranget. 2017 er historie. 2018 er fremtiden. Nye kapitler i livet skal skrives. Alle er vi vinnere, ingen er tapere i det store spillet. 

Alle gamle opplevelser ligger brakk tilbake etter spranget. Jeg dveler ikke ved noe, jeg lærer og går videre. 

Jeg har mye å være takknemlig for.

Alikevel må jeg  ta et bittelite tilbakeblikk. Tiden fløy så alt for fort. Jeg greide ikke helt å henge med. Hvor i all verden ble det av 2017? Hva gjorde jeg i året vi akkurat har lagt bak oss? Ingen verdens ting. Ingen ting annet enn å jobbe, spise og sove.  

Innmari lite imponerende.

Ved inngangen til 2017  lovet jeg megselv å lage mine egne eventyr. Hvor ble så de av?  De forble bare en tanke som forsvant inn i den forhatte tåkeheimen som kalles fatigue. Til nå har kroppen taklet ytterst lite ut over det mest nødvendige.  

Dessuten har lommeboka vert ganske skrall dette siste året. Det har ikke v
ert plass til utskeielser.   

Julefeiringa kom og gikk uten at jeg fikk den helt store julefølelsen. 
Faktisk har den vert delvis fraværende i mange år. I fjor var den totalt fraværende. Julepynten ligger fortsatt i boksen der jeg la den sist den ble brukt. Selvfølgelig var jeg å titta på juletre. Halvhjerta og uten entusiasme. Det var mange fine trær å velge blandt, både små og store. Jeg fant ingen. Derfor forble jeg juletreløs. 

 Når jeg ser tilbake, ser jeg faktisk at året 2017 slutta som det begynte. Uten mål og mening. Jeg var en kjedelig og tiltakslei person. 

Det store spranget

Jeg begynner det nye året med nyttårskonserten fra Wien. Lukker øynene og bare nyter musikken. Vugger med på Donaus blå bølger.  Eia var jeg der.

Dessuten har jeg jo tenkt endel på å gå av med pensjon. Men å gå av nå, midt på vintern, er veldig lite fristende. Dessuten skremmer det meg litt ikke å ha en jobb å gå til hver dag.  Alternativet er å finne ny jobb innen helse nærmere hjemme. 

Vi har alle fått et nytt år med nye muligheter. Eller som Prøysen så fint sier det «Du skal få en dag i mårå, som rein og ubrukt står, med blanke ark og fargestifter tel»  Ta tak, sitt ikke bare stille uten å prøve. Gå med små babyskritt om du må. Ha fokus på det du ønsker. Lev mer, kjemp mindre (Maria Juhl


Et riktig godt nytt år ønskes alle. Håper at vi ser alle mulighetene vi får, grip tak i dem og hold godt fast.

 

 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.