AmatørFotografen
solstråler

Det jeg liker best å gjøre på late sommerdager, er å ligge flatt ut på verandaen, nyte varmen fra sola å bare ikke gjøre noe. Jeg vil ha det så lettvint som mulig, med lange, gode og sunne frokoster. Slike dager har jeg hatt noen av denne uka. Jeg elsker å se etter rare og fine skyformasjoner på himmelen. Kamera har jeg ved siden av meg, stilt inn på automatisk. Det blåser godt der oppe, så det gjelder å være rask på labben. Har tatt mange fine bilder di siste dagene.  

Den store stygge ulven

Skybildene er tatt for et par dager siden. Ulven ble værende mens rødhette forsvant

Dagen i dag begynte med et lett skylag på himmelen. Det er også kommet et kaldere drag i luften. Trærne har såvidt begynt å vise høstens fager, så nå beveger vi oss mot en ny årstid. 

på lette fuglevinger

nydelige englevingeskyer laget en florlett fugl, men jeg ser også engler

Frokosten i dag består av kaffe, 2 skiver nybakt (i går) chiabrød og gresk yoghurt med mangobiter. Grønn smoothie står ferdig i kjøleskapet når jeg kommer hjem fra min morgentur. 

fabeldyr

Det plaskregner, så plutselig åpner det seg et lite blått vindu og frem skyter dette lille fabeldyret. 

Det bygger seg opp truende regnskyer i det fjerne. Må nok komme meg ut med en gang. Har tenkt meg en tur opp til Nordbytjernet og er jeg heldig kan det bli noen bra bilder. Men jeg vil ha sola til å hjelpe meg.

det gule ansikt i vannskorpa

mange som holder øye med meg i dag gitt 

Første forsøk ble kun et par 100 meter, så kom regnet. Neida, det var ikke bare det at det regna, det var måten det regna på. Jeg ble gjennomvåt på noen sekunder.

Trygg redningDet var bare å dra hjem, hente sekken for fotoapparatet og et dekken til Luna. Bedre rusta gjorde vi et nytt forsøk. Denne gangen trossa vi regnet og la i vei. 

Stokkand

Denne stokkanden gjorde ikke noe av at jeg kom nærme for å ta bilde. Tror nok den holdt øye med meg. 

slåsskamp i vannet

Inn i mellom lønner det seg å ta med fotoapparatet. Først trodde jeg det var en kurtise på gang. Så oppdaget jeg at det faktisk var en toppdykker som kom med fisk dinglende i nebbet. Enten var det en unge som skulle mates, eller en voksen som ville ha et gratis måltid. I hvert fall ble det et svare liv, hyl og skrik og plasking med vinger. Han bak der fikk nok hetta.

Slåsskamp om maten

For her stikker han av som om han hadde styggen selv i hælene, eller foran seg hehe  

Jeg satt og titta på dem en stund til det roa seg og di svømte hvert sin vei. Hvem som tilslutt stakk av med fisken, så jeg ikke i basketaket. Så rusla vi videre og da kom selvfølgelig sola fram igjen.

 

Rusleturen tok vel ca 1,5 time. Jeg satt på benken og så utover vannet, så på menneskene som hastet forbi, på unge som løp og eldre som gikk med staver. Det er veldig beroligende å sitte å slappe av på den måten. Ikke tenke, bare være. Sola kom og gikk. Tilslutt var det såpas svart på himmelen at det var best å komme seg hjem.

Nok en deilig tur til Nordbytjernet med Luna og kameraet. 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.