Mitt Filosofiske Hjørne
det har vert stille

Det har vert stille en stund her på bloggen. Når sant skal sies, skrev jeg meg helt tom. Jeg var plutselig tom for ord, tom for ideer. Når en ikke greier å fange lesernes interesse, dør skrivegleden og ideene dabber sakte men sikkert bort. Det skjedde med meg. 

Selv om skrivegleden ble midlertidig borte, forsvant ikke lysta til å skrive. Så, de siste mnd har jeg brukt til å lete, prøveskrive og slette. 

Derfor ble mine skriverier her lagt midlertidig på hylla. Delvis på grunn av skrivesperre. Jeg fant mange forskjellige gratis skrivekurs på nettet, meldte meg på og ble skuffa. De fortalte meg ikke hvordan jeg kunne finne tilbake til skrivestemmen/skrivegleden. De fortalte bare den beste måten å skrive på, sett fra deres ståsted. De er jo allerede veletablerte «skrivere» Dog, alt jeg kommer over blir tatt godt vare på. 

På vei til jobben, poppa plutselig en liten gnom inn i hodet mitt og forlangte at jeg skulle skrive livshistorien hans. Ideene bare rant inn. Jeg kjøpte en molekin notatbok som snart er utskrevet. Ideer til historien får jeg gjennom samtaler jeg hører på toget, på bussen, egen samtale på jobben eller med bekjente. Derfor er notatboka og penn altid med meg i sekken, eller ligger på nattbordet i tilfellet jeg våkner med en ide i hodet.  Den ligger altid klar til å bli skrevet i. Så skriver jeg de forskjellige kapitlene inn på word og tilslutt over på scrivener. Det begynte å bli morsom å skrive igjen. 

Så forsvant ordene like plutselig som de kom. Det var som å ha fått ord-demens. Helt jævlig, for å si det pent. Korttidshukommelsen, hvordan og hva jeg skulle skrive, forsvant som dugg for sola. Skremmende. Heldigvis bedret det seg sakte men sikkert og ordene vendte tilbake, dog ganske motvillig. Gnomen vendte også tilbake og han er her fortsatt. Han har ikke gitt meg opp enda. 

For noen mnd siden, kom jeg over et online skrivekurs. Det kostet 6000.- Jeg var i tvil, skulle jeg ta sjansen? Kurset skulle ta meg fra en (bok)ide til et ferdig knallbra manus. Vel, jeg burde kanskje allerede der ant ugler i mosen. Jeg meldte min interesse og ventet spent på første videoleksjon. Med hver leksjon fulgte det også med bonus og hjelpeark. Det begynte bra, jeg fikk inblikk i en annen måte å tenke/skrive på. Søndag var det nettmøte (spørretime) på fjesboka ang leksjonen og hjelpearkene og mandag ny leksjon. Det gikk alt for fort. Plutselig var alle 8 leksjoner gitt ut og den siste «spøretimen» på fjesboka over. Så ble det bom stille. Riktig nok fikk alle tilbud om å komme over i en større gruppe på fjesboka. Alikevel, kan ikke si annet enn at jeg er skuffa. Selv om jeg har tilgang til kursene i et helt år, forventet jeg mer.  Skuffelsen til tross, så har jeg lært at mine forventninger ikke alltid svarer til utgivers måte å lære fra seg på. Denne stod ikke til mine forventninger.

18 mai dro jeg til Montebellosenteret. Jeg trengte sårt til å komme bort. Tenke nytt i kjente omgivelser. Rekreasjon kombinert med skrivekurs, det kunne ikke ble bedre. Det ble en super uke, med supre lærere og supre medelever. Jeg har aldri før fått tilbakemelding på at det jeg skriver er godt «nok». Det fikk jeg på dette kurset. Det har faktisk ført til noe innmari spennende.

Hemmelighet inntil videre hihi  Det er bare å følge med her 

Den siste uka har jeg vert sykmeldt. På grunn av feilbelastning og overbelastning på jobben, låste musklene i bryst, nakke og rygg seg så jeg nesten ikke fikk puste. Jeg fikk hastetime hos muskelterapaut som siden har knadd og strukket musklene mine. Musklene var så harde at jeg ble uvel på behandlingsbordet. Ved andre gangs behandling, kjentes det ut som om «proppen gikk» i nakken og oksygen flommet til hjernen. Onsdag fikk bl.a hoftestrekkerne seg en omgang og «gangsperra» forvant. Til og med tinitussen har roa seg litt. 

Disse dagene har jeg kost meg. Sittet ute på verandaen i sola under markisen og lest bøker. Nesten en bok pr dag har det blitt. «Lettleste» paperback, men spennende bøker helt i min sjanger. 

Ikke bare det. Om 2 mnd går jeg av med pensjon. Det vil si, jeg har enda ikke fått tilbakemelding fra Nav, men det kommer nok snart. Føler det i knoklene. 

Nå skal jeg slappe av på verandaen, med god bok, is, godt drikke, vannmelon og soooooool

Ønsker alle en fortsatt god sommer med ønske om fortsatt knallvær. 

Life is good 

 

 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.