Mitt Filosofiske Hjørne

DEN KJEDELIGSTE PÅSKEN…..EVER

DEN KJEDELIGSTE PÅSKEN....EVER

Jeg har ingen konkrete planer for disse dagene. Det eneste jeg vet er at jeg har hjemmepåske og tenker å ta disse dagene på sparket. Akkurat som di kommer.

At det skulle bli den kjedeligste påsken ever, var jeg så absolutt ikke forberedt på. Været får jeg jo ikke gjort noe med, så da er det vel bare å gjøre det beste ut av det jeg får servert. Om så dagene kommer på et fat av solstråler, regndråper eller vakre snøkrystaller. 

Jeg gledet meg faktisk til noen lange, late, solrike og varme fridager. Derfor satte jeg ut sommermøblene på verandaen, vasket dem og henta opp putene. Foreløpig er di brukt en gang. Før påske. Må nok smøre meg med tålmodighet en stund til. Putene er lagt inn igjen i påvente av varmere sommerdager. 


Jeg ville også ruske ordentlig opp i hagen. Plen og blomsterbedd trenger en grundig og systematisk omgang med rakeriven før våren kommer for alvor. Men nei, værgudene ga ikke sin tillatelse for hagearbeid enda gitt. Ikke utesitting heller. Burde vel egentlig ha lært at april ikke er ensbetydende med sommer. 
Nå får jeg vente til sola har varmet den opp igjen, før jeg gyver løs. 

Værmeldinga for østlandet melder grå og overskya dager fremover.  Til nå har det snødd og snødd. 


Dagene blir som jeg gjør dem til. Til nå har det bare vert lange og kjedelige innedager. Humøret er heller ganske mørkt for tiden. Sover dårlig og har ikke matlyst. Og det har ikke noe med påske eller fridager å gjøre. Dette er helt private greier som ikke skal skrives om. 

 

HAPPY EASTER 2017

 


Påsken handler jo mest om tradisjoner, god mat og pynt.
Da jeg var liten, husker jeg mor pyntet til påske med gule lys og påskekyllinger over alt. Jeg husker også at jeg lagde gule pomponger av garn, surra rundt to pappskiver med hull i midten. Da di fikk på seg øyne, rødt nebb og bein av piperensere, lignet di jammen påskekyllinger gitt.

Selv har jeg ikke lagd mine egne tradisjoner for å pynte til påsken. Da poden flytta hjemmefra, gadd jeg faktisk ikke å fortsette med pyntinga. Angrer litt på det nå, koselig å pynte litt, selv om det bare er for en selv. Min sønn kommer til middag søndag. Kanskje jeg skal overraske med pynt og påskeegg. God mat blir det i affal. 

Det snør og det snør og det snør og det snør. Jeg er så innmari lei snø og vinter. Nå er jeg klar for sol og sommer. 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.