Mitt Filosofiske Hjørne

Så er vi i innspurten av 2017. Det var året det meste gikk litt på halv 12. På mange måter har det vert ganske så turbulent. Alt for mange ned og oppturer. Ikke alle har vert like enkle å komme gjennom. 

For å begynne det første, først.

2016 sluttet med en real omgang med svimmelhet. Om jeg så sto, satt eller lå, hver gang jeg snudde på hodet, seilte rommet trill rundt. På det verste, satt jeg nesten oppreist i senga for å slippe unna den verste svimmelheten. Så forsvant det like raskt som det begynte.

Første gang jeg stiftet kjennskap til et slikt svimmelhetsanfall, var på slutten av cellegiftbehandlinga. Derfor var jeg rimelig sikker på hva det var, men hadde aldri fått det bekreftet. 

Det ble en tur til fastlegen, som sendte meg videre til øre-nese-hals. Der fikk jeg time i februar 2017.  Det ble konstatert at jeg mest sannsynlig hadde stiftet bekjentskap med krystallsyken.

buddha

Hørseltesten viste at jeg hadde nedsatt hørsel. (noe jeg visste fra før) Tinitussen var kraftig forsterket etter to lange kreftoperasjoner, dette igjen forsterket min, fra før, nedsatte hørsel. Jeg ble spurt om jeg ville prøve høreapparat. Tja hvorfor ikke? Henvisning til øre-nese-hals på Lillestrøm, ble først sent i august, 6 mnd etter legetimen, etter at jeg purret på dem. Utrolig, men sant. 

I mellomtiden var jeg en tur innom min optiker for en synstest og nye brilleglass. Der ble det konstatert at jeg har fått grå stær på begge øynene. Det sies at også dett er bivirkning av cellegifta. Skal tilbake til optiker for ny test utpå nyåret 2018. 

Tidlig i høst brakk jeg den ene hjørnetanna. Første timen jeg fikk var ved Colosseum tannklinikk her på Jessheim og der fortsetter jeg. Det var faktisk der jeg ble kvitt min tannlegeskrekk for mange år siden. Jeg har midlertidig ny hjørnetann. Hun oppdaget også at tannlegen jeg brukte under cellegifta, hadde gjort dårlig arbeid. Tanna måtte rotfylles på nytt og zometabehandligen ble utsatt. rosa for brystkreftMamografitimen på Aleris gikk knirkefritt. Var ikke vondt engang. Tror jeg er imun for den slags smerte. Damen sa at fant di noe på bildene, ville di kalle meg tilbake innen 1 uke. Jeg hørte ikke noe og slo meg til ro at den delen var i orden. 

Like knirkefritt gikk det heldigvis på 4 års kontrollen på bryst og endokrin i oktober også. Det er kirurgene som undersøker og di har ikke peiling på annet enn kirurgi. Og hvordan di skal se etter nye kuler i puppen og lymfer selvfølgelig. Hun trodde jeg fortsatt tok medisiner, det leste hun på anamnesen min, sa hun.

Vel, jeg sluttet med å ta aromasin for over 1 år siden. Den ga så harde bivirkninger at jeg ikke turte å fortsette å ta den. Det tok ca 6 mnd før alt var helt ute av kroppen, men fortsatt har jeg sporadiske hetetokter. Di kommer spesielt i forkant av fatigueen og kan være så hard at jeg må gå hjem fra jobben. 

Det skjer dessverre litt for ofte, etter min mening. Vi har et nesten umenneskelig press på jobben og det går bare til et visst punkt, så greier en ikke mer. 

heartbeatOm ikke det var nok, fikk jeg voldsom hjertebank på jobben for noen uker siden. BT ble målt, husker bare undertrykket var på 92. Hos fastlegen dagen etter, ble BT målt til 157/94  Det er nok ikke av det høyeste legen min har vert borti, men siden jeg fikk herseptin, som faktisk kan gi hjerteproblemer også på sikt, synes fastlegen og jeg at det var best og få en utredning. Nå venter jeg bare på time på nyåret. 

 Nå har jeg hatt høreapparat i 2 uker. På begge øra. Hva jeg synes? For tidlig å si, men da jeg var på senteret i går, måtte jeg ta dem av meg. Fikk innmari vondt i ørene av alt bråket. Jeg har dem til «låns» i 3 mnd. Det går delvis greit på toget og bussen, men ved ekstremt høye lyder, får jeg vondt. 

Ellers har jeg det helt fortreffelig bra. Trives med livet,  jobber og sliter som alle andre. Sover å jobber, har litt tid til å spise før jeg stuper i seng på kvelden. Dessuten skal jeg vel snart begynne å style huset til jul. Eller????? 

les også om lav foodmap for sarte mager her

 

En fortreffelig hilsen til alle

Anne Grete/thiledesign

 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.