Mitt Filosofiske Hjørne
1 mai demonstrasjonstogenes festdag

Kalenderen viser 1 mai. Det er demonstrasjonstogenes festdag. Vi har igjen behov for å kreve våre rettigheter. Spørsmålet er om vi blir hørt selv om vi går i tog?  Det er vel kun et spill for galleriet, tror nå jeg da.


Er det godt vær, forviller jeg meg kanskje ut for å se om det blir satt opp tog her. Kan jo tenkes det er noe som interesserer. Det er jo stortingsvalg til høsten må vite. 

 

I år er jeg faktisk litt nyskjerrig på hva det skal demonstreres for/i mot. Hva står det på parolene?

 

Jeg fyller nemlig 67 år om et par mnd. Jeg skal ikke gå av med pensjon eller ta ut et rødt øre nå. Planen er å jobbe fram til jeg er 70 år ung. Om jeg får beholde helsa, vel å merke. Jeg både vil og skal jobbe. Det betyr faktisk innmari mye for meg å ha en jobb å gå til hver dag.


Så jeg begynte å google litt rundt, for å prøve å få en liten oversikt over eventuelle forandringer. Før og etter det magiske tallet.

 

FULL RETT TIL SYKEPENGERVel, sjokket lot ikke vente på seg. Det første jeg leste, var at 1 års sykepengeperiode (som jeg har pr i dag) blir BORTE med et pennestrøk og reduseres til 3 mnd. 3 HELE MÅNEDER!!!!!!!  Slå den. 


Dette gjelder selv om jeg ikke har før, eller kommer til å ta ut alderspensjon fra folketrygden etter fylte 67 år.  JEG JOBBER I SAMME STILLING, MED SAMME STILLINGS % SOM JEG HAR GJORT SIDEN JEG BEGYNTE I 2000. Du snakker om aldersdiskriminering. Og hvem er ansvarlig? Arbeiderpartiregjeringa under Stoltenberg. Aldersdiskriminering ført i pennen av arbeiderpartiet. Hvem skulle ha trodd det???????


Hvor er logikken i at myndighetene ønsker flere eldre i arbeidslivet, men samtidig nekter dem (oss) full rett til sykepenger. Spesielt når en er i full jobb og IKKE tar ut pensjon? Er ikke helt sikker på om jeg kommer til å betale skatten min med glede heretter. 


» Innføring av pensjonsreformen i folketrygden fra 1.1.2011 medførte endringer også i andre deler av folketrygdloven. At det ble innført rett til å ta ut alderspensjon fra fylte 62 år uten avkorting for inntekt, innebar at man kunne fortsette å arbeide ved siden av full pensjon fra folketrygden. Frem til fylte 67 år medfører ikke retten til samtidig uttak av alderspensjon endringer i sykepengeregelverket. Men fra fylte 67 år er det strammet inn på retten til sykepenger, også for personer som ikke har tatt ut alderspensjon fra folketrygden. »   Hentet fra:  Den Norske Legeforening.no 
 

Jeg vil ha høyere pensjon


Jeg har lenge prøvd å finne ut hva jeg egentlig får i pensjon. Det vil si, den dagen jeg går helt av, enten ved fylte 67 eller 70. Har tråla hjemmesiden til Nav opp og ned. Har ringt dem mer enn en gang uten å få hjelp. 


For noen uker siden sendte jeg like godt mail til Oslo Pensjonsforsikring for å hør hva jeg får utbetalt derfra etter 20 års medlemskap (2020). I dag så jeg svaret di sendte meg (elektronisk selvfølgelig) Det ble faktisk en gledelig overraskelse. Men helt ærlig så er jeg faktisk usikker på om jeg tør stole på det. 


Det stod. «I følge beregning di hentet fra NAV vil jeg få utbetalt Kr…..  som er det samme som jeg har i netto mnd lønn i dag, ved uttak etter fylte 70 år. Minus skatt selvfølgelig. Min alderspensjon fra Oslo Pensjonsforsikring, blir kr. 2.860.- pr mnd fra 70 år.» (minus skatt)

På min ferd rundt på nettet, lærte jeg også at det er noe som heter «å runde pensjonen opp eller ned»

  • Jobber jeg 20 år og 4 måneder, får jeg 20 års opptjening   
  • Jobber jeg 20 år og 6 måneder, får jeg 21 års opptjening  

Greit å få med seg di ekstra mnd for å oppgradere tjenestetia, selv om det kanskje ikke betyr noe i kr og øre. 

Det gjenstår å se hva jeg kommer til å gjøre. Det lyder innmari fristende å ta ut pensjon samtidig som jeg får full lønn. Kanskje neste år. Det er fortsatt endel uavklarte spørsmål jeg har rundt akkurat det der

 

 

Legg igjen en kommentar

FØR INNLEGGET DITT VISES OFFENTLIG, MÅ DET GODKJENNES AV MEG. SÅ BARE SKRIV I VEI :)

You have to agree to the comment policy.