Høsten 2015 begynte jeg igjen med renovasjons planer. Hele huset trengte fornyelse og jeg lengtet etter å få det slik jeg visste det ville bli. Planen for renovering i 2015 var endelig i gang. 

For å sette renovasjonsplanene ut i livet, tok jeg først kontakt med en lokal rørlegger, som igjen tok med seg snekker og elektriker på befaring. Så var det bare å vente på pristilbud. Dessverre ble jeg syk og ble liggende i fatigue i flere mnd før det sakte men sikkert gikk over. Da jeg igjen tok kontakt med rørlegger, var det gått lang tid siden jeg mottok det første pristilbudet. Prisene hadde gått opp og jeg måtte få nye.

Dum som jeg var, tok jeg kontakt med et annet rørleggerfirma, som igjen tok med seg snekker og elektriker fra andre firma. Spør om jeg har angret i ettertid.

Jeg skulle selvfølgelig ha innhentet nytt pristilbud fra de som var her først. Da ville snekkerarbeidet blitt perfekt og jeg ville ikke sitte igjen med hull i stueveggen etter elektriker. Med andre ord, stua mi ville blitt perfekt.

Da jeg renoverte toalettet noen år tidligere, isolerte ikke rørleggeren ordentlig for vannledningen han la i taket langs med ytterveggen. Når så gradestokken krøp over -10/15 grader, frøs vannet.

Dette skulle snekker'n rette opp da stue og kjøkken ble renovert 2016. Mer enn en gang, forklarte rørlegger ham hvordan han skulle legge isoleringa. Men greide snekker'n det? NEI. Han la isoleringa OPPÅ vannrøret, under stuegulvet (vel og bra det) hadde han bare husket det viktigste. Å legge isolering langs ytterveggen. Resultat? Vannet på wc fryser fortsatt

Siste dagen av renoveringa (en fredag), skulle jeg egentlig vert hos en venninne i Oslo for å få litt tlc som hun sa. Hun skulle hente Luna på morran, så skulle vi være der fra fredag til søndag kveld. Vel, en sterk magefølelse sa meg at jeg burde dra hjem i stedet, noe jeg gjorde. Takk og pris for det.

Da jeg kom hjem ca kl 16;40 var huset bek mørkt og iskaldt, minus 2/3 i stua og kjøkkenet. Kaldere i 1 etg, hvor Luna var på mitt soverom. Hun frøs så hun skalv. Snekker'n tok med seg alle elektriske sneller som kjøl, fryser og den nye varmtvannsberederen var kobla til mot strømnettet. Ikke en eneste varmeovn var  satt på i hele huset da di gikk . Jeg var mildest talt sjokkert. 

Det må ha vert totalt bortfall av sunn fornuft, for ikke å snakke om konsekvenser for egne handlinger. Jeg har aldri opplevd maken til uansvarlighet og håper jeg aldri vil.

Jeg satte på alle varmeovner i hele huset og fyrte opp i peisen. Så måtte jeg løpe til senteret å kjøpe sneller så kjøl, frys og varmtvannsbereder ble kobla til strømnettet før alt i kjøl/fryser tina og vannrøret til varmtvannsberederen frøs og sprakk.