Velkommen til mine psp sider

Jeg begynte å lage tags/bilder i PaintShop og AnimationShop 2008. 

De første spede forsøkene, gikk via grupper jeg fant på nettet. Den gruppen jeg først kom til, var en svensk gruppe for nybegynnere. Da jeg var ferdig der, begynte jeg i en norsk gruppe og etterhvert en engelsk gruppe for viderekommende.  

I alle gruppene, lærte jeg å sette bildene sammen etter tutorials. De fleste tuttene var skrevet på engelsk, dansk eller svensk. Hver enkelt tutorial inneholder en zippa mappe med alt materialet jeg trengte til bildet, populært kalt tuber. En tube kan være en dame, mann,barn,tre eller blomster. Rett og slett alt mulig. Vi bruker også "masker" for å lage spesielle effekter. 

Så fant jeg, via bekjente, den danske gruppen PSP Leon. I den gruppen snakket vi kun dansk,svensk eller norsk. Der ble jeg kjent med mange herlige mennesker som hadde samme lidenskap for psp som meg og som ville lære mer. Vi ble etterhvert en godt, sammensveisa skandinavisk gjeng og språklige missforståelser skapte mye latter og morro. Jeg kunne grine meg fillete av alt det rare vi sa. Jeg var i denne gruppen nesten 2 år, så ble den lagt ned for godt. Tiden i Leon, ga nok grobunn for mitt psp arbeid i dag. 

Her skulle vi, i tillegg til hovedbildet, lage vår egen lek basert på tutten. Leken skulle kun ha samme størrelse og eventuelt maske og tema. Tuber og farger skulle vi finne og selvfølgelig måtte alt harmonere sammen. Inn i mellom fikk vi så en vanskelig eksamensoppgave, kun for å vise at vi fulgte med i "timen" Di fleste tuttene handler altså om et spesielt tema. Det kan være sommer,vinter,høst, sommer. Påsketutter eller juletutter. Noen lager tutter for en julekalender. Det gjorde jeg også for et par år siden. En pr dag fra 1 januar t.o.m 24 + en for nyttår.  Dessverre kom de aldri så langt som på nettet. Jeg fulgte ikke godt nok med og plutselig gikk harddisken i svart...og jeg mista absolutt alt jeg hadde laget så langt. 
Ene og alene fordi jeg ikke hadde tatt backup. En hard måte og lære på, men veldig effektiv. Jeg gjør aldri samme bommerten igjen.

Bildene under, har jeg altså laget selv. De er ikke laget etter tutorials, kun etter  mitt eget hode og egen fantasi. 

Her er noen animasjoner

Noen vinterbilder