Hagen min slik den var høsten 2015

Så har det hendt, Jeg har hatt Get på besøk i hagen. Noe jeg ikke akkurat er overvettes begeistret for. Eller rettere, firmaet som graver ned fiberkabelen for Get, er vel rettere å si. Di begynte å grave to hus nedenfor meg tirsdag 22 august. Onsdag skulle di legge ned fiberkabelen mellom meg og min nærmeste nabo. Styret i boretslaget bestemte plutselig at avtalen med Canal Digital skulle sies opp og ny avtale ble tegnet med Get.

Hvorfor det plutselig ble slik, er det kun styret som vet.

Jeg fikk nok et lite sjokk da jeg kom hjem fra jobb den ettermiddagen. Joda, di gravde ned fiberkabelen som avtalt langs med hekken mellom husene, over plenen på min side. der var greit nok. Men for å komme til husene, hadde di samtidig rasket med seg hele blomstebeddet ytterst i hjørnet. Hele blomsterbedet var kjørt rett over, røsket opp med roten og kastet. For å komme inn i hagen min, hadde di ikke bare totalt ødelagt blomsterbedet, men jammen hadde di røska med seg den ytterste delen av rosehekken min også. Rosebuskene var noe av det første jeg kjøpte  første sommeren på Haugan.

​Tro meg, jeg var ikke mye blid da jeg så ødeleggelsene. Enda mindre blid ble jeg da jeg så hva di var i ferd med å gjøre.

Jeg var som vanlig hjemme 16;30. Mens jeg satt og spiste middag, ble en maskin startet opp rett utenfor. Den bråka no aldeles forferdelig og hele huset rista. Nyskjerrig som jeg er, gikk jeg ut på verandaen for å se hva som skjedde. Jeg kom ut akkurat tidsnok til å se en av gutta kjøre den store, tunge maskinen rett inn i rose hekken på den andre siden. Nå er det altså ikke bare et, men to store sår i rose hekken etter di to ødelagte rosebuskene.
Jeg tror faktisk den ene av "gutta" så at jeg stod og iaktok dem, for han tok tak i armen til han som kjørte maskinen og dro ham med seg i rasende fart. Ingen av dem sa et eneste ord til meg.

Vel hjemme etter en lang arbeidsdag, regnet jeg med at maskinen var tatt bort fra rose hekken dagen etter. Men neida, jammen stod den der fortsatt. Di hadde ikke vert der i det hele tatt den dagen. Fredag ringte jeg vedkommende som har ansvaret for å grave ned fiberkablene på Jessheim. Jeg stilte kun et spørsmål

​HVEM STÅR ANSVARLIG NÅR ARBEIDERNE ØELEGGER ANDRES EIENDOM?

​Jeg må jo kjøpe to nye rosebusker samt nye stauder og jord til beddet. Firmaet stod selvfølgelig for all ødeleggelse og skulle betale for alle ekstra utgifter jeg måtte få etter gravingen. var svaret jeg fikk. Vi ble enige om at han skulle komme på befaring en dag til uka og se på "ødeleggelsene"
Det svaret satte jeg veldig stor pris på.

Lørdag formiddag kom "gutta" og gjorde litt arbeid. Gravde ned kablen som hadde ligget slengt over rosene mine og tetta igjen furen di lavde for å legge ned kabelen til husene. Tilslutt kjørte di bort maskinen som var satt igjen i rose hekken noen dager før. Di så at jeg stod på verandaen og betraktet dem. Jeg vil tro di allerede da visste at jeg hadde klaget på dem, for di skulte fælt på meg mens di jobba.

Tirsdag kom først en ung mann fra Nettpartner for å se på ødeleggelsene. Jeg tok ham med bak huset, viste ham hva jeg kalte "hærverket" som ble gjort i min hage. Han tok en telefon og noen minutter senere kom en til for å ta det hele i øyesyn. Det som stod igjen av blomster, var knekt og ubrukelig. I rose hekken var det et gapende hull etter den fine rosen som stod der tidligere. , så vi ble enige om at hele bedet skulle spas opp og jorda endevendes. Det samme skulle gjøres der hvor rosebusken hadde stått. Som sagt så gjort. Noen timer senere ble både bedd og der hvor rosen hadde stått gjort i stand. Til våren blir det helt ny hage på gammel tomt. Jeg kunne jo ikke annet enn å smile litt der jeg satt i skyggen på verandaen med et stort glass iskaldt drikke, mens di jobba og svetta i solsteken.

Noen bilder